aktuelno
  SRBIJA: Kiša napravila haos, vanredna situacija u više opština
  Region

  SRBIJA: Kiša napravila haos, vanredna situacija u više opština

  • icon
  • icon

  Jaka kiša padala je u Mladenovcu, Ljigu i Aranđelovcu. Vanredna situacija je uvedena u Ljigu i Aranđelovcu, javljaj Tanjug.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Jako nevrijeme praćeno oljunim vetrom i gradom zahvatilo je oko ponoći opštinu Aranđelovac u kojoj je uvedena vanredna situacija.

  Najviše je stradao centar Aranđelovca, bujični potoci i rijeka Kubršnica poplavili su stambene i poslovne objekte, oštećene su saobraćajnice, bujica je nosila i putničke automobile.

  Od udara groma na Bukulji su oštećeni antenski stubovi, u selu Kopljari došlo je do velikog odrona, zbog velike količine vode narednih dana mogu da prorade klizište.

  Komunalne ekipe su na terenu, otklanjaju štetu, pomažu mještani i privrednici.

  Usljed padavina koje su zadesile zapadnu Srbiju, na teritoriji opštine Ljig proglašena je vanredna situacija, odnosno Kačerski kraj gdje su i prije 15 dana bile poplave.

  Nisu bile velike padavine, ali je popustila brana u Gorašima koja nam je napravila veliki problem, ne samo u Kačerskom kraju, nego na cijeloj teritoriji opštine Ljig i mi smo sad na terenu sa vatrogascima i sa našim stručnim službama - izjavio je za Glas zapadne Srbije predsjednik opštine Dragan Lazarević.

  On je dodao da je trenutno najkritičnija situacija u Mesnoj zajednici Kozelj kojoj je nemoguće prići.

  Imamo neprohodan put Ljig-Kozelj gdje je u ovoj situaciji nemoguće prići toj mjesnoj zajednici. Ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Sve što je do nas mi dajemo od sebe i idemo tamo da pokušamo da sa neke druge strane priđemo do te mjesne zajednice i da vidimo šta je preko potrebno tim mještanima - rekao je Lazarević.

  U ostalim mjesnim zajednicama poplavljena su neka domaćinstva, i usjevi, oštećeni putevi i mostovi, ali za sada nema većih problema, sve je prohodno i moguća je intervencija.