aktuelno
  SESTRAMA VAMPIRICAMA IZ SRBIJE PRODUŽEN PRITVOR: Prijeti opasnost da izujedaju još ljudi
  Region

  SESTRAMA VAMPIRICAMA IZ SRBIJE PRODUŽEN PRITVOR: Prijeti opasnost da izujedaju još ljudi

  • icon
  • icon

  Rođenim sestrama Tomić, Dini (22) i Zori (25), iz sela Melenci kod Zrenjanina, koje su uhapšene zbog pokušaja ubistva komšija, braće Lazara (43) i Branislava Stanišića (42), produžen je pritvor zbog opasnosti da ne izujedaju još ljudi.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Osnov za produženje pritvora je i mogućnost uticaja na svjedoke i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu dovršiti pokušano krivično djelo ili ga ponoviti.

  Mještani su ih posle zločina nazvali krvave sestre ili vampirice zbog načina na koji su napale dva brata. Naime, njih dvije su nožem na livadi napale i izbole starijeg brata Lazara, ujedajući ga za vrat, a lakše povrijedile mlađeg Branislava koji je stao u odbranu brata.

  Laza je izašao iz moje kuće i krenuo ka svojoj. Ja sam se spremao za spavanje, a moja ćerka je otišla u kupatilo, kada je vidjela iza kuće u travuljini Lazu u lokvi krvi. Dvije djevojke koje žive kuću pored cičale su bezumno nad njim, dok ih je njihov otac posmatrao i dirigovao šta da rade - priča i dalje u šoku napadnuti Branislav.

  Kako on tvrdi, djevojke se čudno ponašaju i imaju strah od njih. Dina i Zora doselile su se sa majkom i očuhom prije sedam-osam godina iz Austrije, jer su, prema riječima Branislava, odande navodno protjerani zbog svojih "vjerskih uvjerenja".

  Kako Branislav kaže za , Lazar još ima bolove od napada.

  Bukvalno su ga rasporile i izujedale. Videla mu se trbušna maramica. I dalje oseća posljedice i stalno ide ljekarima. Nadam se da sestre neće izaći iz pritvora do suđenja - kaže Branislav.