aktuelno
  STRŠLJENI UBICE odnijeli novu žrtvu: Užičkog odbornika nasmrt izujedao roj! Nije mu bilo spasa
  Region

  STRŠLJENI UBICE odnijeli novu žrtvu: Užičkog odbornika nasmrt izujedao roj! Nije mu bilo spasa

  • icon
  • icon

  Vladan Marković (43), odbornik u Skupštini grada Užica, tragično je sinoć preminuo od posljedica ujeda stršljenova.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Marković, koga su Užičani pod nadimkom Čedo znali kao odličnog čovjeka i prekaljenog majstora za varenje auspuha, jezivu smrt dočekao je u selu Zlodol između Bajine Bašte iz Užica gde je juče popodne brao maline.

  Prema nezvaničnim saznanjima Marković je, u srijedu predveče, pošto izašao iz malinjaka, krenuo sam svojoj kući u Zlodolu, i na putu do nje zatekao jedno prase koje je izašlo iz komšijkog imanja i potrčao za njim želeći da ga vrati. U tom trenutku je naletio na roj stršljenova koji su ga napali.

  Sav izujedan po licu uspio je da istrči uz jedno brdo do kuće svoje tetke kojoj je ispričao da se desilo i da se guši, a ona je potom pozvala Hitnu pomoć iz Bajine Bašte.

  Ljekarska ekipa ubrzo je stigla u Zlodol ali nije mogla da pomogne Markoviću koji je već bio mrtav. Užički odbornik biće sahranjen u petak na groblju Sarića osoje.

  Posjetimo, u poslednjih mjesec dana od uboda stršljena nastradao jedan Banjalučanin kada ga je insekt ubo naočigled kupača na plaži.

  Sa druge strane, od ujeda ose nastradao je kod Niša i penzionisani policajac Grozdan Petković (66) iz Pasi Poljane. On je bio na pecanju, kada ga je za jezik ujela osa, nakon čega je preminuo.