aktuelno
  POTVRĐENA optužnica protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva Jelene
  Region

  POTVRĐENA optužnica protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva Jelene

  • icon
  • icon

  Viši sud u Beogradu potvrdio je dopunjenu optužnicu protiv Zorana Marjanovića koja ga tereti za ubistvo supruge Jelene nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Na ovu odluku, Marjanović i njegovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana koji treba da donese konačnu odluku o potvrđivanju optužnice, saznaje Tanjug.

  Marjanović se od 12. jula brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci.

  marjanovic

  Autor: PinkM

  Viši sud je inače u martu vratio tužilaštvu prvu optužnicu i naložio mu dopunu istrage, tokom koje je ispitana Zoranova i Jelenina šestogodišnja ćerka Jana, a prikupljueni su i drugi dokazi po nalogu suda.

  Dopunjena optužnica, koja je sada potvrđena, podnijeta je sudu 26. juna, a njom se Marjanović tereti za isto krivično djelo kao i prvom optužnicom - teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

  Prema optužnici, Marjanović je sa sada pokojnom suprugom i maloljetnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. oko 17 sati dovezao na nasip u Borči.

  Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom. Međutim, iskoristivši Jelenino povjerenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

  p

  Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da bježi travnatom površinom.

  Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

  Međutim, Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji dio trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanijevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Prije smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

  Na sljedećim linkovima više detalja o ubistvu pjevačice:

  http://pinkm.me/vijesti/51950/podignuta--optu%C5%BEnica-protiv-zorana-marjanovi%C4%87aP

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/vijesti/31775/dvije-je-godine-od-ubistva-jelene-marjanovi%C4%87.-uznemiruju%C4%87i-snimci-(foto+video)P

  Autor: Printscreen

  zoran marjanović

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/vijesti/26815/zoran-marjanovi%C4%87-ostaje-u-pritvoru-%C4%8Deka-se-potvr%C4%91ivanje-optu%C5%BEnice?-(foto+video)jelena marjanović

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/vijesti/21493/podignuta-optu%C5%BEnica-protiv-zorana-marjanovi%C4%87a-(video)-(uznemiruju%C4%87i-snimci)