aktuelno
  POZNATE LIČNOSTI koje su pobijedile zavisnost
  Showbiz

  POZNATE LIČNOSTI koje su pobijedile zavisnost

  • icon
  • icon

  Možda jedan od najgorih problema jesu zavisnost od droge ili alkohola. A zvijezde nisu izuzetak, oni su isto toliko rizični kao i bilo ko drugi. Bright Side predstavlja listu slavnih ličnosti koji su uspjeli da se promijene i da se otarase loših navika.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon
  To su za mene bile mračna vremena - su riječi koje pripadaju jednoj od najljepših žena na planeti!

  Biografija Angeline Džoli je puna gorkih iskustava: patila je od anoreksije i depresije. Međutim, do trenutka kada je dobila vodeću ulogu u filmu Lara Croft, Angie je već bila "čista". Nakon glumačke uloge u ovom filmu, glumica je postala svjetski poznata, usvojila dijete, započela svoju romantiku sa Bradom Pittom i usvojila drugo dijete Angelina je uspjela da pobijedi svoju zavisnost okružujući sebe ljudima zbog kojih vrijedi živjeti.

   

  Robert Downey Jr.

  p

  Autor: Printscreen

  Ovaj harizmatični mladić iz familije glumaca uvijek je bio predodređen za briljantnu budućnost, ali je Robert  prošao kroz period divljine revolucije i zloupotrebe supstanci. Ovi gadni dani i noći rezultirali su skandalima, gubitkom ugovora sa velikim studijama i ozbiljnim problemima sa zakonom.

  Glumac je osuđen na 16 meseci zatvora i obavezan tretman. Proveo je skoro godinu dana na klinici, nakon čega je čvrsto odlučio prestati da koristi drogu. Prijatelji Roberta su mu pomogli da dobije nove uloge, a kritičari su pozitivno reagovali na povratak. Nakon zasluženog uspjeha Dovneija Jr.a nastupa u Iron Manu, došlo je vrijeme da glumac započne svoje ugovore za šefove Hollivooda.

  Adele

  p

  Autor: Printscreen

  Na početku karijere, Adele je mnogo brinula o tome kako je izgledala na sceni. Međutim, počela je da pije pred emisije. Postepeno, ova navika se pretvorila u pravi problem.

  Nakon operacije ligamenta, pjevačica je prestala da pije i sada vodi zdrav životni stil.

  Anthony Hopkins

  p

  Autor: Printscreen

  U mladosti sam mislio da vam piće pomaže da se opustite, osjećate slobodno. Mnogi ljudi u mojoj profesiji misle na isti način. Oni nisu u pravu - kazao je Anthoni Hopkins.

  Godine 1964. Hopkins je dobio posao u Narodnom pozorištu, a kasnije te godine otpušten zbog pijanstva.

  Alkohol me je gotovo ubio. Da nisam zaustavio, sada bih ležao negdje u Meksiku - kazao je on.

  Drew Barrymore

  p

  Autor: Printscreen

  Drev je postala popularna u previše mladosti, a nezapažena od strane sebe i drugih, ona je postala zavisnik od alkohola na 13. Polako, ali sigurno, napravila je preokrenutu transformaciju: od lijepog labuda do gadnog pakla Holivuda. Brojni skandali, tantumi doveli su glumicu na osam mjeseci u rehabilitacionoj klinici.

  Eminem

  Zdravo, ja se zovem Marshall, a ja sam zavisnik - rekao je reper u dokumentarcu.

  Ono što mu je pomoglo da se na kraju popnem iz jame upotrebe droga je osećaj odgovornosti za njegovu ćerku i njegove dvije hraniteljske kćerke. Danas je Eminem primjer oca, a muzika je njegova jedina zavisnost.

  Kristin Davis

   

  Kristin se sa 25 godina pretvorila u potpunog alkoholičara.

  Daniel Radcliffe

  Uspjeh filmova Harrija Potera spriječio je glumca da vodi normalan život, a on je počeo da tone u depresiju. Tokom snimanja posjlednjeg poglavlja , Daniel se često pojavio na pijanom pijanstvu.

  Godine 2015, Daniel Radcliffe je priznao da je patio od zavisnosti od alkohola.

  Samuel L. Jackson

  Prema Džeksonu, najteži trenutak u njegovom životu bio je kada je, dok je još bio na rehabilitaciji, pogledao u oči svoje supruge i ćerke i rekao: "Zdravo, ja sam Sam, a ja sam zavisnik od droge".

  Po završetku liječenja, Samuel je igrao u više od 100 filmova, dobio je mnoge prestižne nagrade, i što je najvažnije, postao je primjeren muž i otac.

  Sting

  Gledajući sada pjevača, teško je povjerovati da je Sting nekad bio veliki obožavalac alkoholnih i halucinogenih supstanci. Ipak, u jednom trenutku u njegovom životu to je zaista bilo slučaj. Stingove konstantne binge čak su dovele do njegove prve žene koja ga je napustila, uzimajući dvoje djece s njom. Nakon toga, izvođač odlučio je da započne novi život.  Danas Sting je uzorni muž i otac šestoro djece.

  Britney Spears

  Nakon što je skoro izgubila svoju djecu, porodicu i karijeru,  pjevačica je uspjela napustiti narkomaniju i uspješno se vratila u svijet muzike.