aktuelno
  Godine pada Heder Loklir: Od popularne Amande do droge, liječenja i duševne bolnice
  Showbiz

  Godine pada Heder Loklir: Od popularne Amande do droge, liječenja i duševne bolnice

  • icon
  • icon

  Poslednji u nizu incidenata koji je izazvala nekadašnja zvezda serija ‘Dinastija’ i ‘Melrouz plejs’ završio se njenim ko zna kojim po redu hapšenjem i upućivanjem na lečenje u duševnu bolnicu

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Neviđena drama odigravala se 17. juna ujutro u kalifornijskom gradiću Tausand Ouks. U svojoj luksuznoj vili bila je glumica Heder Loklir (56), zvijezda serija “Dinastija” i “Melrouz plejs”. Potpuno van sebe, prijetila je da će se ubiti. Njeni roditelji Vilijam i Dajana na prvi poziv komšija došli su najbrže što su mogli da nekako urazume kćerku. Umesto toga, ona je udarila oca, a majku počela da davi. Žena se nekako iščupala iz neprijatnog zagrljaja pomahnitale kćerke i uspjela da pozove 911. Policajci su brzo stigli i odveli glumicu u duševnu bolnicu.

  Heder je prijetila da će se ubiti iz pištolja, ali kasnijom pretragom u kući nije pronađeno nikakvo oružje. Samo arsenal lekova i droge. Što u njenom slučaju nije ništa neuobičajeno.

  Ovo je već drugi ovogodišnji incident koji je napravila nekadašnja zvijezda američkih sapunica. Popularna kao Amanda Vudvard, lik iz serije “Melrouz plejs” koji je tumačila u 199 epizoda između 1992. i 1999, početkom ove godine već je napravila jedan skandal. Zapravo, jedan u nizu poslednjih godina. U februaru 2018. napala je u kući svog dečka, koji nije identifikovan ali se pretpostavlja da je riječ o njenoj srednjoškolskoj ljubavi Krisu Hajseru, s kojim se u poslednje vrijeme intenzivno viđa. Ponovo su komšije alarmirale policiju jer su čule buku i prijetnje, a kad su policajci došli, Heder je napala i jednog od njih. Navodno mu je zapretila da će pucati u njega ako se još jednom usudi da joj pređe prag. Ubrzo je savladana i poslata na psihijatrijsko posmatranje, a policija ni tada u njenoj kući nije pronašla vatreno oružje. Prava je sreća što ga nije imala uz sebe, jer u stanju u kome je bila nije isključeno da bi ga i upotrebila.

  SKLONOST KA MUZIČARIMA

  U oba slučaja u smirivanju glumice aktivno je učestvovala Ava Sambora, njena 20-godišnja kćerka iz braka sa Ričijem Samborom, gitaristom benda Bon Jovi. Ona se bavi modelingom, a i njeni baba i deda, Samborini roditelji, dolaze često na psihijatrijsku kliniku da umire bivšu snahu.

  h

  Autor: Printscreen

  Kćerka Ava je krenula maminim stopama, bar što se karijere tiče. I Heder je počela kao model dok je ranih osamdesetih studirala na Univerzitetu UCLA. Ubrzo se manula knjiga i predavanja i postala autentična muza TV producenta Arona Spelinga. On ju je ubacio u megapopularnu seriju “Dinastija”, potom i u sledeće svoje projekte. Čak je 2002. zaradila dve nominacije za Zlatni globus, za ulogu u seriji “Spin City” (uz Majkla Džeja Foksa i Čarlija Šina). Posljednju ulogu ubeležila je 2016.

  Mister n Me on our way to Boston

  A post shared by Heather Locklear (@heatherlocklear) on

  Glumica je pokazivala izrazitu sklonost ka muzici pa se 1986. udala za Tomija Lija, bubnjara grupe Motley Crue. Bili su u braku do 1993, a već sledeće godine Heder se u Parizu venčala sa još popularnijim muzičarem Ričijem Samborom iz benda Bon Jovi. Tri godine kasnije dobili su kćerku Avu. Razveli su se 2007, posle čega je Loklirova viđana u društvu Džeka Vagnera, svog partnera iz serije “Melrouz plejs”. Čak su se i verili, ali su raskinuli jer se već uveliko nervno rastrojena Heder ponovo zaljubila. Najpre u svog plastičnog hirurga, a kasnije i u srednjoškolskog kolegu Krisa Hajsera, koji je bio te sreće da ona nije imala pištolj pri ruci inače bi zimus glavom platio tu ljubavnu vezu.

  My heart hurts. Prayers for Charlie and his family

  A post shared by Heather Locklear (@heatherlocklear) on

  Godine pada

  Poslednjih godina psihička labilnost Heder Loklir povećavala se s količinom alkohola i narkotika koje je unosila u sebe, kao i zbog događaja na koje nije bila spremna.

  2006: Poslije 11 godina braka podnijela je zahtev za razvod od Ričija Sambore, koji ju je prevario s njenom koleginicom i dobrom drugaricom, glumicom Deniz Ričards.

  2007: Počela je da se zabavlja sa Džekom Vagnerom, s kojim je glumila u seriji ‘Melrouz plejs’.

  2008: U februaru te godine neko od komšija pozvao je policiju jer je prijetila da će izvršiti samoubistvo. U septembru je uhapšena jer se sumnjalo da vozi pijana i drogirana, poslije čega je završila na klinici u Arizoni liječeći se od zavisnosti i depresije.

  2009: Uhvaćena da vozi bez dozvole, provukla se sa novčanom kaznom.

  2010: Uhapšena je jer je autom oborila znak za zabranu ulaska u pješačku zonu u kalifornijskom gradu Vestlejku. Poslata je na 30-dnevni program odvikavanja.

  2011: Vjerila se sa Vagnerom, a ubrzo su raskinuli vjeridbu.

  2012: Hederina sestra je zvala policiju jer je glumica bila nasilna pod dejstvom pilula. Zadržana je u zatvoru jedan dan.

  2013: Počinje da se zabavlja sa svojim plastičnim hirurgom Markom Menijem.

  2016: Poslije raskida sa Menijem obnavlja srednjoškolsku vezu sa Krisom Hajserom.

  2017: Godinu je počela na klinici za odvikavanje, a u septembru je ponovo uhapšena jer je kolima sletjela u jarak. Prevezena je u bolnicu, ali nije bila ozbiljnije povrijeđena.

  2018: U februaru je optužena za porodično nasilje i uhapšena. Tada joj je zabranjeno da do kraja života posjeduje vatreno oružje.