aktuelno
  NADAL: Mislio sam da ću u ovim godinama biti u penziji
  Sport

  NADAL: Mislio sam da ću u ovim godinama biti u penziji

  • icon
  • icon

  Teniser Španije Rafael Nadal je u karijeri osvojio sve, ali i dalje ima motivacije na pretek da se bori i osvaja titule iako je jedan od starijih na ATP turu.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

  Nadal je u nedjelju po 11. put osvojio Rolan Garos, pa je njegovo laskavo zvanje "kralja šljake" samo još jednom potvrđeno. Španac trenutno vlada i ATP listom, a na šljaci gotovo da nije imao ozbiljnijeg izazivača, pošto je Rodžer Federer sezonu na ovoj podlozi propustio, Endi Mari se i dalje oporavlja poslije operacije kuka, dok Novak Đoković pokušava da vrati šampionsku formu poslije pauze i intervencije na laktu.

  Nadal je u svoje vitrine donio i 17. gren slem trofej, ali je i za njega samog to veliko iznenađenje, naročito kada se zna koliko je problema sa povredama imao u prošlosti.

  Mislio sam da ću u ovim godinama biti u penziji i imati porodicu - rekao je Nadal za špansku "Marku".

  Kralju šljake sada nedostaju još tri gren slem titule da se izjednači sa Rodžerom Federerom, koji zajedno sa njim i kao veteran dominira svjetskim tenisom.

  To je iznenađujuće, do 2017. sam bio dvije godine bez gren slem trofeja, a Rodžer mislim od 2012. Naravno da je iznenađenje jer kada ste toliko bez trofeja zapitate se da li ćete ga ponovo osvojiti. Volio bih da imam 20 gren slem titula kao on, i više od toga. Ali sada to nije u mojoj glavi, a i 17 je sjajan broj. Želim da uživam u trenutku. Ne mogu da razmišljam o narednoj pobjedi, to bi me izludjelo. Ne možete sebe da dovodite do ludila ako neko ima više trofeja - rekao je Nadal.