aktuelno
  TRAMP, VUČIĆ I BROJNI DRUGI VISOKI ZVANIČNICI ČESTITALI ĐUKANOVIĆU DAN DRŽAVNOSTI (FOTO)
  Vijesti

  TRAMP, VUČIĆ I BROJNI DRUGI VISOKI ZVANIČNICI ČESTITALI ĐUKANOVIĆU DAN DRŽAVNOSTI (FOTO)

  • icon
  • icon

  Povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore predsjedniku Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore čestitku je uputio predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon
  Poštovani gospodine Predsjedniče,

  Američki narod i ja upućujemo srdačne čestitke narodu Crne Gore povodom vašeg Dana državnosti, 13. jula. Danas, godinu dana nakon vašeg učlanjenja u NATO alijansu, Sjedinjene Države ostaju posvećene podršci naporima Crne Gore u evropskim integracijama. Mi aplaudiramo Crnoj Gori zbog ozbiljnog pristupa regionalnoj i NATO kolektivnoj bezbjednosti, upućivanjem trupa u Avganistan i učešćem u koaliciji za borbu protiv ISIL-a. Crna Gora nastavlja da pokazuje da je posvećena saveznica. Zahvalni smo za naše transatlantsko prijateljstvo, i na vašem doprinosu da Evropu činite jakom i slobodnom - naveo je Tramp.

  tramp milo

  Autor: Predsjednik CG

  Povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore predsjedniku Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore čestitku je uputio predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

  Čestitam Vam Dan državnosti, uz želje za napredak Crne Gore i blagostanje svih njenih građana. Nadam se da ćemo saradnjom i jačanjem bilateralnih odnosa naših dviju zemalja doprinositi miru i stabilnosti političkih prilika u regionu i njegovom ekonomskom razvoju. Upućujem Vam, gospodine predsjedniče, pozdrave i izraze uvažavanja - poručio je Vučić.
  d

  Autor: Arhiva

  Čestitke povodom 13. jula, Dana državnosti predsjedniku Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore uputili su i brojni svjetski zvaničnici.

  Predsjednik Republike Italije Serđo Matarela uputio je najsrdačnije čestitke povodom Dana državnosti Crne Gore i kazao da su izuzetni bilateralni odnosi dvije istorijski povezane zemlje prerasli u čvrsto prijateljstvo.

  Italija će, u tom kontekstu, nastaviti da uvjereno i konkretno ispoljava svoju podršku Podgorici na njenom putu evropskih integraicja, kao važnog faktora napretka, ne samo za Crnu Goru, već i za cijeli region Zapadnog Balkana” 
  matarela i milo

  Autor: Gov.me

  Matarela je iskazao zadovoljstvo skorim susretom sa Đukanovićem prilikom njegove zvanične posjete Rimu 24. jula, potvrdivši želju da mu tom prilikom izrazi zadovoljstvo Italije ciljevima koje je Crna Gora ostvarila tokom proteklih godina.

  ader

  Predsjednik Mađarske Janoš Ader uputio je srdačne čestitke povodom Dana državnosti Crne Gore. Ader u čestitki navodi da je Crna Gora od obnove državnosti ostvarila značajan napredak i da ti rezultati mogu poslužiti kao primjer ostalim državama Zapadnog Balkana. On je izrazio zadovoljstvo razvojem odnosa između dvije države i iskazao snažnu podršku Mađarske što skorijoj integraciji Crne Gore u Evropsku uniju.

  Iskreno nas raduje da se naši međudržavni odnosi snažno razvijaju. Mađarska strana će biti posvećena da se dosadašnja dinamika očuva i ubuduće. Uvjeravam Vas da Mađarska sa posebnom pažnjom prati proces evropske integracije Crne Gore. U ostvarenju svojih nastojanja i ubuduće možete računati na našu podršku: spremni smo pružiti svu moguću pomoć u interesu ubrzanja procesa pristupanja”, kazao je Ader.

  Generalna guvernerka Kanade Žuli Pajet u čestitki je kazala da Dan državnosti pruža posebnu priliku svima u Crnoj Gori da proslave njena dostignuća i gledaju prema svjetlijoj budućnosti.

  čestitka

  Autor: PinkM

  Ona je potvrdila posvećenost Kanade jačanju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, produbljivanju investicionih i trgovinskih kanala, kao i podršci zajedničkim evroatlantskim vrijednostima.

  Predsjednik Republike Koreje Mun Džae-In izrazio je zadovoljstvo izgradnjom bliskih odnosa prijateljstva i saradnje u širokom spektru oblasti koje su Crna Gora i Koreja ostvarile tokom minulih godina. Mun je izrazio nadu da će odnosi dvije zemlje biti ojačani na obostranu korist i biti usmjereni na budućnost, i da će se na taj način promovisati blagostanje, međusobno razumijevanje i prijateljstvo između dva naroda.

  Milo Đukanović

  Autor: PinkM

  Čestitke predsjedniku Đukanoviću i građanima Crne Gore uputili su i kralj Holandije Vilem Aleksander, kralj Švedske Karl XVI Gustaf, kralj Belgije Filip, predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Kalifa bin Zajed al Nahjan, potpredsjednik i predsjednik Vlade UAE šeik Muhamed bin Rašid al Maktum i krunisani princ Abu Dabija šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan.