aktuelno
  BUDVA: Carević daje sve da spasi fotelju, Demokrate uzdržane
  Vijesti

  BUDVA: Carević daje sve da spasi fotelju, Demokrate uzdržane

  • icon
  • icon

  Pregovori aktuelne budvanske vlast koju čine DF, Demokrate, URA i SDP sa partijom Crnogorska protiču vrlo komplikovano, saznaje portal Aktuelno.

  • icon
  • icon Aktuelno
  • icon
  • icon

  Izvor portala navodi da je za dogovor sa Crnogorskom, a to znači i očuvanje vlasti, najviše zainteresovan DF i njihov lider Marko Carević koji bi trebalo krajem godine da postane gradonačelnik Budve.

  DF je spreman da prepusti Crnogorskoj veći dio svojih resora i funkcija koje su dobili u koaliciji. Za razliku od njih, Demokrate su dosta suzdržane i za sada ne namjeravaju da prepuste bilo koji sekretarijat ili lokalno preduzeće koje vode. Demokrate nisu spremne da ponude ni mjesto predsjednika Skupštine opštine koje bi trebalo da preuzmu ako Carević postane gradonačelnik. Dakle, ne odriču se ničeg u korist dogovora – kaže naš izvor.

  Demokrate, kako dodaje izvor, na taj način su ostavili DF da praktično sam “trguje” sa Crnogorskom iz dijela resora i funkcija koje njima pripadaju.

  Stiče se utisak da su ovo pregovori da se ne dogovorimo, jer Demokrate su izgleda prelomile i da vanredni izbori nijesu toliko loša solucija po njih, a ukoliko se kojim čudom nađe dogovor sa Crnogorskom najveću štetu će pretrpjeti DF sa čijim kadrovima imaju problema još od formiranja vlasti. Posebno je problematican lični sukob koji postoji između Carevića i Krapovića koji se još uvijek nije izjasnio da li će Demokrate podržati Carevića za gradonačelnika – objašnjava sagovornik pomenutog portala.

  A sve se to događa u praktičnom cajtnotu jer vremena za dogovor je sve manje, odnosno ostalo je svega nekoliko dana pošto Vlada namjerava da uvede prinudnu upravu ukoliko sve ne bude riješeno do kraja naredne sedmice.

  Portal Aktuelno podsjeća da kriza lokalne vlasti u Budvi traje od juna prošle godine kada je nezavisni odbornik Stevan Džaković uskratio podršku aktuelnoj vlasti. Posljednja sjednica lokalnog parlamenta je održana pred kraj prošle godine. Vlada je prošle sedmice dala rok od 15 dana da se zakaže i održi sjednica lokalnog parlamenta, jer je proteklo više od šest mjeseci od održavanja posljednje što je obavezni zakonski rok.