aktuelno
  Vojvodić: Očekujem ostavku Upravnog odbora UCG
  Vijesti

  Vojvodić: Očekujem ostavku Upravnog odbora UCG

  • icon
  • icon

  Tužbom o nezakonitoj smjeni rektora na UCG nijesam štitila vlastiti integritet, iako sam u javnosti itekako i lično bila izložena svojevrsnoj torturi, saopštila je bivša rektorka Radmila Vojvodić.

  • icon
  • icon Arhiva
  • icon
  • icon

  Kako je navela, tužbom je zajedno sa advokatom Nikolom Martinovićem štitili integritet institucije koju je branila od totalitarističo – fašizoidnog postupanja Upravnog odbora i Vlade prema ustavno zaštićenoj kategoriji –autonomiji UCG.

  Tu je, dakle, satisfakcija! Dijelim je sa svim mojim saradnicima i brojnim kolegama koji su stali u zaštitu autonomije i hrabro je javno podržavali uprkos prijetnjama, političkim pritiscima i revanšizmu koji im je prijetio i dalje prijeti, kako nažalost svjedoči i javnost”, navela je ona u izjavi za javnost.

  Kako je dodala, svaku satisfakciju nadmašuje porazna svijest o šteti koju je ta odluka donijela UCG i prokazala državnu instituciju visokog obrazovanja kao pravni prozirojim patritokratskog društva, a od već legendarne beranske medicinske škole načinila obrazovni provizorijum uprkos činjenici jedne evropski zaštićene regulisane profesije.

  UNIVERZITET UCG

  Autor: PinkM

  Branili smo autonomiju, ali i trogodišnje reforme koje sam, sa ogromnim zalaganjem na stotine nastavnika i saradnika beskompromisno i uz velike pritiske i unutar i izvan UCG izborila - što je bila, smatram, moja bazična odgovornost na funkciji rektora”, navela je ona.

  Kako je dodala, očekuje da ova sudska odluka doprinese jedinom korisnom i zdravom ishodu za integritet UCG - ostavci Upravnog odbora UCG- dakle, najvišeg upravnog tijela UCG koji se sramno služio silničkim političkim manipulacijama krašeći i zakon i akademaske etičke norme i čineći grubu povredu autonomije naše institucije.

  http://pinkm.me/vijesti/55006/sud-ponistio-odluku--o-smjeni-vojvodicf

  Autor: Printscreen