aktuelno
  NAJVEĆI NERADNIK NA SVIJETU: Bio na lažnom bolovanju punih 35 godina
  zanimljivosti

  NAJVEĆI NERADNIK NA SVIJETU: Bio na lažnom bolovanju punih 35 godina

  • icon
  • icon

  Karlo Kani je još od davne 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio navodno bolestan.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Karlo Kani po zanimanju rudar iz Italije je uspeo uz pomoć lekara da prevari državu Italiju! Pitate se kako? Karlo je još od davne 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio navodno bolestan!

  Tako je Karlo Kani, još od 1980. godine, i to zbog klaustrofobije otišao na bolovanje znači punih 35 godina! Sa "bolovanja" se nikad nije ni vratio na posao.

  Promoćurni rudar Karlo je direktno s bolovanja otišao u penziju, 2006. godine. Što je još bizarnije i otkačenije, Karlo jedva da je radio u rudniku nekoliko dana prije nego što je otišao kod doktora da se žali kako mu je teško na poslu.

  Rudarstvo mi se nikad nije svidjelo. Priznajem, došao sam do penzije ne radeći nikad ništa. Uvijek sam radio sve što sam mogao samo da ne bih sišao u jamu. U tome su mi dosta pomogli ovi naši doktori" izjavio je Karlo.

  Karlo je, tokom 35 godina, na razno razne načine se izvlačio kako bi produžio bolovanje – počev prvo od klaustrofobije, pa preko hemoroida, amnezije, a kada mu je ponestalo bolesti, utrljao bi ugljenu prašinu u oči kako bi izgledao bolesno.

  Uglavnom sam ostajao kod kuće i slušao džez. Mnogo volim tu muziku. Ipak u poslednjih nekoliko godina uživao sam sedeći na fotelji i ne radeći baš ništa" priča Karlo.

  Mediji u Italiji su jedva dočekali ovaj slučaj, kako bi ukazali na mnoge rupe u zakonu o radu, koje Italijani veoma rado koriste, ne bi li se nekako nakačili na "grbaču države".