aktuelno
  HRVATSKI REPREZENTATIVAC: Kramarić u petom razredu: ''Srce će mi tući za Hrvatsku''
  zanimljivosti

  HRVATSKI REPREZENTATIVAC: Kramarić u petom razredu: ''Srce će mi tući za Hrvatsku''

  • icon
  • icon

  Fudbalska reprezentacija Hrvatske ima šansu da napravi pravo čudo na Mundijalu u Rusiji, pošto im se na putu do polufinala nalazi Rusija, nakon što su Dansku eliminisali poslije penal lutrije.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  "Vatreni" su u grupnoj fazi igrali veoma kvalitetan fudbal, nešto slabije u nokaut rundi, ali su, ako ne favoriti u duelu sa "zbornaja komandom", onda makar u ravni sa ekipom čija je država domaćin Svjetskog prvenstva.

  Jedan od članova tima Zlatka Dalića, Andrej Kramarić, prije 12 godina u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića napisao je sastav za koji vjerovatno nije znao da će "predvidjeti" budućnost.

  Već je tada, 2002. godine, kada je bio peti razred živio za fudbal, a tema na pismenom zadatku je bila "O domovini".

  l

  Autor: Printscreen

  Kratko se osvrnuo na istoriju Hrvatske, a onda je na scenu stupila najvažnija sporedna stvar na svijetu.

  Kada gledam naše sportiste kako su ponosni kada se čuje hrvatska himna prije nastupa, a posebno ako su prvi, priželjkujem i ja isto. Zamišljam kako će mi tući srce kada zasvira "Lijepa naša" i kako ću biti ponosan pod našom zastavom - dio je sastava koji je napisao Kramarić, danas dio njemačkog Hofenhajma i ekipe koja će igrati četvrtfinale Svjetskog prvenstva.
  čć

  Autor: Printscreen

  Od učiteljice je dobio komentar da je vrlo lijepo i da nastavi tako... A, on je zaista nastavio, samo što je sa riječi prešao na djela.