aktuelno
  PROSIDBA IZNAD Mjeseca za 125 miliona eura
  zanimljivosti

  PROSIDBA IZNAD Mjeseca za 125 miliona eura

  • icon
  • icon

  Od 2022. godine moći ćete da zaprosite ruku voljene osobe dok letite iznad Mjesečeve površine i slušate melodiju „Fly Me to the Moon” Frenka Sinatre. Let u svemiru u trajanju od sedam dana odvijat će se u zasebnoj kapsuli, tako da će zaljubljeni par moći uživati u samoći.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Agencija ApoteoSurprise, specijalizirana za organizaciju ekstravagantnih prosidbi, uvodi u svoju ponudu sasvim novu uslugu po cijeni od 125 miliona eura, koja pruža mogućnost svim prinčevima 21. stoljeća da zaprose ruku voljene osobe u toku leta iznad Mjeseca.

  Ljubav koja seže sve do Mjeseca uskoro će postati stvarnost, a cilj pariske agencije je da provede najluđu i najneobičniju prosidbu u toku proteklih 13,8 milijardi godina.

  p

  Od marta 2022. svaka osoba koja je zaljubljena i bogata moći će da rezerviše kompletnu organizaciju  na internet-stranici i da pet mjeseci kasnije uživa u programu koji podrazumijeva:

  – Fizički trening i inicijalnu tehničku obuku u trajanju od 12 sedmica.

  – Polijetanje, na dan D, iz svemirskog centra „Kenedi” u blizini rta Kanaveral na Floridi.

  – Puštanje melodije „Also sprach Zarathustra, Op.30” Ričarda Štrausa  u slušalicama zaljubljenog para u kosmosu, u trenutku kada se osjete prvi znaci bestežinskog stanja.

   

  – Dolazak u Mjesečevu orbitu tri dana kasnije i prelijetanje nad površinom Zemljinog satelita na visini od samo 200/300 kilometara.

  – Prekid svake komunikacije sa Zemljom tokom tridesetak minuta dok kapsula nadlijeće skrivenu stranu Mjeseca.

  – Puštanje pjesme „Fly Me to the Moon” Frenka Sinatre na polovini leta u orbiti, kada će prosac moći da zatraži ruku voljene osobe (vjerenički prsten je sakriven u njegovom kombinezonu) daleko od svakog oblika života.

  – Spektakularni izlazak Zemlje nad Mjesečevim kraterima i povratak nazad tokom četiri dana prije vraćanja u atmosferu i konačnog slijetanja.

  p

  Putanja kapsule bit će slična putanji koju je ispisala kultna misija Apolo 8 1968. godine. Kapsula, koja će moći da postigne brzinu od 38.000 kilometara na sat,  opremljena će biti sistemom od osam kamera da bi se zauvijek zabilježilo spektakularno stupanje odabranog para u istoriju kosmičkog i... ljubavnog osvajanja!